Na een knappe vier op zes stond Herentals voor een erg lastig tweeluik.  Te beginnen met de verplaatsing naar Sint-Lenaarts.  De thuisploeg liet in de voorbereiding knappe resultaten optekenen en had als enige ploeg in de reeks nog het maximum van de punten.  Leuk detail, bij Sint-Lenaarts speelt momenteel Robin Baert, 2 seizoenen geleden nog één van de smaakmakers bij rood-wit.

Het tempo lag vanaf de eerste minuut erg hoog langs beide kanten.  De bezoekers knutselden als eerste een fraaie aanval in elkaar maar de lokale defensie kon tijdig ingrijpen.  Aan de overzijde kwam Jaspers in schietpositie maar Doino kon het licht afgeweken schot gemakkelijk klemmen.

Even voor het halfuur klom Sint-Lenaarts na een flater in de VCH defensie op voorsprong.  Fasseur kreeg het leder zomaar cadeau en kende geen genade, 1-0.

Herentals was niet van slag en trachtte de bakens te verzetten.  Van Bouwel nam Vermeylen tot twee keer toe op de korrel, maar het geel groene sluitstuk ranselde de tweede poging in hoekschop.  Minuten later pegelde Van Leerdam de bal vanop 25 meter richting doel, de vingertoppen van Vermeylen verhinderden een magistraal doelpunt.  De bezoekers kenden bovendien erg veel pech wanneer een afgeweken schot van Van Der Schraelen op het doelhout viel.

Nog meer pech, maar vooral ongeloof wanneer scheidsrechter Alen net voor het rustsignaal de rode kaart bovenhaalt voor Van de Kerkhof.  Frappant is dat de lijnrechter aan de zijde van Van de Kerkhof noch de scheidsrechter iets opgemerkt hadden.  Op aangeven van de verste lijnrechter zou er een vermeende elleboogstoot uitgedeeld zijn.  Navraag bij zowel supporters als spelers van Sint-Lenaarts bevestigen ons eerste vermoeden… er is niets gebeurd.

Sint-Lenaarts voerde tijdens de rust een dubbele wissel door waardoor Robin Baert op het veld verscheen.  Met een mannetje meer kwam de thuisploeg een eerste keer opzetten met een open doelkans voor Fasseur maar Doino was bij de les.  Een minuut later moest zijn overbuur alles uit de kast halen om een poging van Vlaeymans te neutraliseren.

Beide ploegen toonden een tomeloze inzet maar kansen bleven de tweede helft erg schaars.  Pas in de slotfase was er opnieuw echte dreiging te noteren.  Eerst moet Doino alle zeilen bijzetten om een vrije trap van V.D.Brul uit de hoek te halen en aan de overzijde pegelde Van Bouwel vanop ruime afstand richting doel.  Zijn kruisraket werd door Vermeylen met enige moeite in hoekschop verwerkt.

Alsof de bezoekers nog niet genoeg pech en onrecht kenden werd in de blessuretijd Herentals een duidelijk strafschop onthouden na hands.

Een aangeschoten bal oordeelde de scheidsrechter terwijl ook hier het thuiskamp erg eerlijk reageerde, die bal moest op de stip.  Dat gebeurde echter niet waardoor Sint-Lenaarts met het maximum van de punten aan de leiding blijft staan en Herentals met opgeheven hoofd maar wel met lege handen terug naar huis moet.

Bovendien kan je enkel maar hopen dat de scheidsrechter het spelletje eerlijk speelt en in zijn verslag noteert dat de bewuste lijnrechter achteraf zijn excuses is komen aanbieden aan Jeroen Van De Kerkhof en de woorden uitsprak:  “Eigenlijk heb ik het niet zo goed gezien”.  Wanneer dit gebeurt, kan je het de man best pardonneren, we zijn allemaal maar mensen.

Volgende week wacht opnieuw een aartsmoeilijke opdracht voor VC met een thuiswedstrijd tegen het sterke Esp. Pelt.

VCH speelt met:  Doino Michiel;  Thomassen Martijn;  Van Doninck Jelle; De Swert Birger; Verdonck Simon;  Van Der Schraelen Thomas;  Van Leerdam Illja; Marien Niels; Van De Kerkhof Jeroen; Van Bouwel Ken; Vlaeymans Sam.   Bank: Dams Pieter; Van De Vonder Thomas; Vervoort Maarten; Dillen Robbe.

Vervangingen:  77e Dillen Robben voor Van Der Schraelen Thomas;  81e  Van De Vonder Thomas voor De Swert Birger

Gele kaarten:  Van Bouwel Ken (1e) ;  Rode kaarten:  V.D.Kerkhof Jeroen.

Doelpunten: 27e  Fasseur  1 - 0.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.